Ons eerste pakket is vanaf nu beschikbaar

September 27, 2018 0 By Tom

Vandaag stond er in de krant de beste voorzet die we konden bedenken om ons eerste pakket aan te bieden. Middelbare scholen verstrengen hun regels rond smartphonegebruik. Sommige verbieden de toestellen helemaal want ‘Het is een bron van pestgedrag.’

kinderen met smartphone

Wat Laure in dit stuk uit de krant van vandaag adviseert is helemaal waar. ‘Scholen moeten leerlingen leren wat een gezonde manier is om met smartphones en sociale media om te gaan’. En dit staat in contrast met wat de scholen die eerder in het artikel aan het woord komen doen, namelijk het louter verbieden van de smartphone(s). Scholen zijn duidelijk zoekend hoe aan de slag gaan met deze uitdaging. Laat dat nu net het voornemen zijn dat Tom en mezelf ons stelden. We ontwikkelden hiervoor een ondersteunend aanbod. In tegenstelling tot schijnbare ad hoc acties waarbij het beleid strenger wordt, vinden we dat we beter preventief aan de slag gaan. Hierbij geloven we dat we best aan de slag gaan met alle betrokkenen: van leerling en leerkracht tot directie en ouders. Preventie nemen we heel letterlijk. We zijn ervan overtuigd dat we leerlingen best reeds zelf voor ze een smartphone bezitten voorbereiden op het hebben van een eigen toestel en vrije toegang tot sociale media. In eerste instantie richten we ons aanbod specifiek op de laatste graad van het lager onderwijs.

Geïnteresseerde scholen kunnen met ons contact opnemen en vanaf januari 2019 plannen we de eerste sessies in. Inhoudelijke informatie is te vinden in dit document, de prijszetting is op te vragen via mail.