Wie zijn Davy & Tom?

Davy en Tom zijn beiden gepassioneerd door de uitdagingen die opvoeden in de 21ste eeuw met zich meebrengen, een belangrijk aspect hiervan is mediaopvoeding. Vaak worden we dan ook gevraagd als sprekers voor lezingen of workshops zowel voor kleine als grote groepen van studiedagen, ouderavonden tot projectdagen/lessen voor leerlingen in het secundair onderwijs. 

Davy Nijs (°1975) is master in de orthopedagogiek en stelt zichzelf het liefst voor als @mediapedagoog door zijn focus op de combinatie tussen opvoeding en digitale technologie. 
Hij ondersteunt ouders, opvoeders en organisaties rond digitale thema’s. Bij hogeschool UC Leuven-Limburg werkt hij als lector binnen de opleiding orthopedagogie en als onderzoeker binnen de onderzoekslijn eSocialWork. Als bestuurder geeft hij mee richting aan vzw Link in de Kabel, een Leuvense organisatie met de focus op het bevorderen van mediawijsheid bij kwetsbare jongeren. Hij zetelt ook in de stuurgroep van Mediawijs.be. Davy is getrouwd en papa van drie zonen. Zijn passies liggen verder nog bij muziek (met een flinke streep gitaar) én fietsen.

 Tom Vandries (°1985) is master in de orthopedagogiek en gepassioneerd door het kruispunt van opvoeding en technologie. Hij wisselt graag uit met ouders, leerkrachten en professionals over deze uitdagingen en valkuilen binnen opvoeding. 
Als onderzoeker en lector is hij verbonden aan de UC Leuven-Limburg. Hij verdiept zich in de laatste nieuwe ontwikkelingen omtrent (media)opvoeding. Hiernaast gaat hij omtrent dit thema met studenten aan de slag. Naast zijn professionele bezigheden is Tom een fervent moestuinier, hobbykok en trotse eigenaar van een beestenbende. Tom is getrouwd en heeft een dochter